Skip to main content
Category

Работилница

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РАБОТИЛНИЦА „NFT ART – револуција или полуција“

By култура, Работилница No Comments

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РАБОТИЛНИЦА „NFT ART – револуција или полуција“ https://forms.gle/LZDMGS7FTYNbhhBN8 NFT уметноста претставува новост во дигиталниот свет. NFT (https://en.wikipedia.org/wiki/Non-fungible_token) е уникатен дигитален идентификатор, со…

Read More

„Лета, лета, Локубија“ – Елена Чемерска | Места на дарежливост – трансформативни станици

By Места на дарежливост – трансформативни станици, Работилница No Comments

Елена Чемерска: „Лета, лета, Локубија“ е емотивно сеќавање на Кочани и на Споменикот на слободата Неодамна уметниците Елена Чемерска и Доротеј Нешовски ја комплетираа работилницата…

Read More