KSC Jadro
Онлајн дискусија #3: Музиката во македонскиот игран филм

Онлајн дискусија #3: Музиката во македонскиот игран филм

Oткако звукот и видеото се споија на филмското платно, филмската музика е неизоставен дел од филмскиот расказ. Да се пренесе пораката на филмската музика од имагинацијата на нејзините креатори до ушите на публиката е магичен момент кој може...

Онлајн предавање „Која е улогата на синдикатите денес?“

Онлајн предавање „Која е улогата на синдикатите денес?“

КСП Центар-Јадро ја почнува својата онлајн програма со серија на предавања од различни општествено релевантни теми. Првото предавање ќе се одржи на 5-ти јуни 2020 (петок) со почеток од 19:00 часот на Facebook профилот на КСП Центар-Јадро. После...

Oнлајн дискусија #2: Политичката димензија на хип-хопот

Oнлајн дискусија #2: Политичката димензија на хип-хопот

Хип-хопот е вид на музика и поткултура која настанала во средината на 70-тите години на дваесетиот век во Њу Јорк. Терминот хип-хоп има поопширно значење кое се однесува на хип-хоп музиката и хип-хоп културата кои претежно се развиваат...

Јануари | Реновирање на просторот

Јануари | Реновирање на просторот

Во периодот септември  2019 година до февруари 2020 година во Урбаната заедница „Дане Крапчев“  беа извршени  градежни работи, оспособување и опремување на просторот за  потребите на Установата од култура КСП  Центар –Јадро.  Се направија сите потребни зафати  со...

X