Skip to main content

Arts Hub-ОТВОРЕНА СРЕДБА СО ЗАЕДНИЦАТА | 04

Registrations have closed.

Arts Hub-ОТВОРЕНА СРЕДБА СО ЗАЕДНИЦАТА | 04

by
229 229 people viewed this event.

Во склоп на долгорочниот проект Arts Hub, Ве покануваме на 30.05.2023 (вторник) во 19:00 часот да ни се придружите на четвртата отворена месечна средба за вклучување на уметничката и локалната заедницата.

Ќе ја продолжиме динамичната  дискусија со уметниците и граѓаните за тоа како тие може да се здружат во заеднички иницијативи и да дејствуваат во лоцирање и артикулирање на локалните проблеми преку креирање на уметнички акции.

Овие средби ги гледаме како еден вид на мост на поврзување помеѓу заедницата и уметниците каде што тие ќе создаваат заеднички приказни кои ќе отсликуваат одредена состојба или проблем.
Овие средби се отворени за сите оние што имаат желба да се вклучат активно во овој процес.

Преку оваа активност се надеваме дека ќе обезбедиме учество на заедницата и пошироката публика во сите фази на проектот Arts Hub кој што го развиваме со поддршка на Фондација Отворено општество – Македонија.

Additional Details

Project Title -

Project -

 

Date And Time

2023-05-30 @ 19:00 to
2023-05-30 @ 21:00
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends