Опремата е наменета за користење исклучиво за активностите и програмите во просторот на КСП Центар-Јадро.

Со опремата можат да ракуваат технички оспособени лица, односно професионалци со искуство во ракување со таква опрема.

Мебел:

 • 80 столчиња на расклопување (димензии на 1 склопено столче: 91 cm х 5 cm х 43,5 cm);
 • 2 мали маси на расклопување (димензии на склопена маса: 70 cm x 120 cm x 1,8 cm);
 • 6 големи маси на расклопување (димензии на склопена маса: 80 cm x 200 cm x 2,5 cm);

Опрема за осветлување и проекции:

 • 6 рефлектори LED PAR LIGHT NIGHTSUN (димензии на 1 рефлектор: 280×215×310mm / Packing size:250×250×360mm)
 • Мискета за светло DMX OPERATOR 192 ADJ  (димензии: 483x135x82mm)
 • Optoma видео проектор (+ фиксно платно)

Опрема за озвучување:

 • 2  х QSC CP 12 – активни звучници (димензии на 1 звучник: 516 × 350 × 323 mm)
 • 1 х QSC K SUB — активен субвуфер (димензии на субвуферот: H 67 х D 71 х W 36 cm)
 • 1 х Soundcraft Signature 10 — миксета (димензии на миксетата: Lenght 313mm  х Width 380mm  х Height 113 mm)
 • 1 х Proel SPSK 300 — звучнички сталки (димензии на собрана сталка: base dimension 1120 mm, a минимал на должина 1460 mm.);
 • 2 х SHURE микрофони со сталки;
 • 3 х Levalier smartLav+ – бубици,
 • H5 Zoom снимач на звук.

Други материјали:

 • Скала, алуминиумска;
 • Кутија со алати;
 • Кутии со кабли и конектори;

* Во случај на оштетување на опремата настанато поради вина на корисникот, корисникот се обврзува да ја надомести штетата за случаите или најмалку во оној дел во кој опремата не е покриена со осигурување.