DemoRap2020 v2

DemoRap2020 v2 е проект осмислен да помогне во развојот на домашната рап сцена и да им даде на младите поединци и групи отворен простор каде што можат да ги споделат своите приказни и нивните социјални борби. Тој беше продолжение на DemoRap2020 v1 што се одржа во втората половина на 2020 година. Меѓу другото, овој проект имаше и одредена  менторска вредност, бидејќи искусни продуценти (Владимир Аговски-Аго, Драган Иванов – Druggy и Гоце Трпков – DJ Goce) можеа да им помогнат на избраните артисти  со различни совети за снимање вокал, темпо, интензитет, flow – бесценети совети кои можат неверојатно да им помогнат на младите рап артисти во подем  и, следствено, да им помогнат да ја збогатат рап сцената во целина.

Во рамки на DemoRap2020 v1 и DemoRap2020 v2  беа продуцирани демо-песните на следниве млади артисти:

Maximus Vandal x Dj Goce – Modus Vivendi

500ok x Dj Goce – Ikarus

Mihail EBSF x Druggy – Odime Vaka

Martix x Druggy – Shesto Setilo

Marsh x Ago – Gerdanite

VecVajsVers x Ago – Pred da ischeznam

M! x Dj Goce – Nikogash

Spask1, ChairMan & Cepo x Ago – Chetvrta Dimenzija

Gambit x Druggy – Trendot

„Рап Про дел први“ концерт во КСП Центар-Јадро

Проектот е финансиран од:

Европската Унија

Период на реализација

22.04.2020 – 15.06.2021

Галерија од настани

Концерти
  • Photography
  • Strategy
Работилници
  • Building Inspire
  • Best Promo
Панел дискусии
Salient Construction

Настани

There are currently no events.