Skip to main content
Category

Асоцијација Јадро

„Културното дејствување на Град Скопје и Општина Центар“ во авторство на новинарот и уредник Ѕвездан Георгиевски.

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

Јадро – Асоцијација на независна културна сцена ја издаде публикацијата „Културното дејствување на Град Скопје и Општина Центар“ во авторство на новинарот и уредник Ѕвездан…

Read More

„Националните финансиски политики во културата “ во авторство на еконмскиот истражувач Бранимир Јовановиќ

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

Јадро – Асоцијација на независна културна сцена издаде документот за јавни политики „Националните финансиски политики во културата “ во авторство на еконмскиот истражувач Бранимир Јовановиќ….

Read More

ЈАДРО Асоцијација: Не можеме да си дозволиме какво било кратење на програмските трошоци!

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

На 15.7.2022 се оддржа средба меѓу претставници на ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена, на Аудиција СЕГА!, други независни културни уметници и работници и…

Read More

Десет аргументи против одлуката за намалување на средствата за културна продукција

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

Некни медиумите објавија дека „програмите за работа во културата со ребалансот на буџетот ќе останат пократки за 1 милион и 200 илјади евра; тоа е…

Read More