Skip to main content
Tag

гешталт терапија

Запознавање со Теоријата на критичката психологија | Никола Ристевски

By култура, читачка група No Comments

Апстракт Овој текст е творба произлезена од Читачкиот клуб по критичка психологија, при Културно-социјалниот простор „Јадро“, што се одржуваше од април до октомври во 2023…

Read More

Од критичка психологија до критички ориентирана психолошка практика | Ана Тодоровска

By култура, читачка група No Comments

Замислете си една цветна порцеланска ваза. Вие стоите пред вазата, а околу неа се наоѓаат уште неколку луѓе. Секој има задача да ја наслика вазата…

Read More

Критичка психологија: анализа на филмот „Лет над кукавичкото гнездо“ | Предраг Јовановски

By култура, читачка група No Comments

Вовед „Лет над кукавичкото гнездо“, во режија на Милош Форман, а адаптиран од романот на Кен Кисеј, ја истражува сложената динамика на човековото однесување во…

Read More

Критичката психологија преку призма на принципите на гешталт-терапијата | Мила Гроздановска

By култура, читачка група No Comments

Како дипломиран психолог, имав шанса одблизу да се запознам и да се дружам со психологијата и со сите нејзини гранки и концепти. Преку моето четиригодишно…

Read More