Skip to main content
Tag

Ивана Смилевска

Пеперутките во нејзиниот стомак | Лејла Диздаревиќ

By креативно пишување, работилница No Comments

ПЕПЕРУТКИТЕ ВО НЕИЗИНИОТ СТОМАК   Приказната започнува со нашата Лила, расположена млада девојка која го живее својот живот во потполност. Едно сончево попладне, додека таа…

Read More

Ова навистина ќе му го промени животот | Мила Јовановска

By креативно пишување, работилница No Comments

ОВА НАВИСТИНА ЌЕ МУ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ   Потскокнував одејќи кон стоматолошката ординација. Беше лето, почеток на летниот распуст. Останатите деца беа возбудени за море,…

Read More