Skip to main content
Monthly Archives

July 2022

„Лета, лета, Локубија“ – Елена Чемерска | Места на дарежливост – трансформативни станици

By Места на дарежливост – трансформативни станици, работилница No Comments

Елена Чемерска: „Лета, лета, Локубија“ е емотивно сеќавање на Кочани и на Споменикот на слободата Неодамна уметниците Елена Чемерска и Доротеј Нешовски ја комплетираа работилницата…

Read More

ЈАДРО Асоцијација: Не можеме да си дозволиме какво било кратење на програмските трошоци!

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

На 15.7.2022 се оддржа средба меѓу претставници на ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена, на Аудиција СЕГА!, други независни културни уметници и работници и…

Read More

Десет аргументи против одлуката за намалување на средствата за културна продукција

By Асоцијација Јадро, култура No Comments

Некни медиумите објавија дека „програмите за работа во културата со ребалансот на буџетот ќе останат пократки за 1 милион и 200 илјади евра; тоа е…

Read More

ОТВОРЕН ЧИТАЧКИ КЛУБ ВО ЦЕНТАР-ЈАДРО ЗА КРИТИЧКА ПЕДАГОГИЈА ВО КОЈ СЕКОЈ/А Е ПОКАНЕТ/А

By култура No Comments

„Не постои такво нешто како неутрално образование. Образованието или функционира како инструмент за постигнување конформизам или слобода“ – Паоло Фрејре ЗА ТЕМАТА Критичката педагогија е…

Read More