Skip to main content

The Salient Blog

Company news & random thoughts

културачитачка група

Критичка психологија: анализа на филмот „Лет над кукавичкото гнездо“ | Предраг Јовановски

Вовед „Лет над кукавичкото гнездо“, во режија на Милош Форман, а адаптиран од романот на Кен Кисеј, ја истражува сложената динамика на човековото однесување во…
admin
October 12, 2023
културачитачка група

Критичката психологија преку призма на принципите на гешталт-терапијата | Мила Гроздановска

Како дипломиран психолог, имав шанса одблизу да се запознам и да се дружам со психологијата и со сите нејзини гранки и концепти. Преку моето четиригодишно…
admin
October 12, 2023
култураработилница

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РАБОТИЛНИЦА „NFT ART – револуција или полуција“

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РАБОТИЛНИЦА „NFT ART - револуција или полуција“ https://forms.gle/LZDMGS7FTYNbhhBN8 NFT уметноста претставува новост во дигиталниот свет. NFT (https://en.wikipedia.org/wiki/Non-fungible_token) е уникатен дигитален идентификатор, со…
admin
June 9, 2023