Skip to main content

The Salient Blog

Company news & random thoughts

култура

ОТВОРЕН ЧИТАЧКИ КЛУБ ВО ЦЕНТАР-ЈАДРО ЗА КРИТИЧКА ПЕДАГОГИЈА ВО КОЈ СЕКОЈ/А Е ПОКАНЕТ/А

„Не постои такво нешто како неутрално образование. Образованието или функционира како инструмент за постигнување конформизам или слобода“ - Паоло Фрејре ЗА ТЕМАТА Критичката педагогија е…
admin
July 6, 2022
изложбакултура

Skopje Pride Weekend 10 | Ecstatic Bodies | Екстатични тела: Архива на перформативни квир тела во Македонија

За фестивалот, тематскиот фокус и детална програма на настани (Каталог) Програма на настани (јуни):  02 јуни (четврток) 20:30 ч. Музеј на современа уметност „Екстатични тела:…
admin
May 30, 2022
култура

Програмската размена [REG.LAB]

Во рамките на програмската размена на проектот REG.LAB, се оддржа размена помеѓу независните културни центри Погон – Загреб Центар за независна култура и млади и…
admin
May 9, 2022
култура

REG.LAB – Meet the Partners

Coordinated by the Kooperativa platform, the "Regional Lab: New Culture Spaces and Networks as drivers of an Innovative and Sustainable Bottom-up Development of Regional Collaboration"…
admin
May 7, 2022
говор

Работилница во КСП Центар Јадро за моделот на јавно-цивилно партнерство

На работилницата што се одржа во КСП Центар Јадро за моделот на јавно-цивилно партнерство присуствуваа представници од Културно Ехо, Спортски Ветерани, Стрелачка федерација и Јадро.…
admin
March 9, 2022
говор

Говор на Искра Гешоска

Говор на Искра Гешоска (Iskra Geshoska), прва претседателка на Јадро Асоцијација и членка на Програмски совет на КСП Центар-Јадро, на прес-конференцијата по повод отворањето на…
admin
February 27, 2022